home Guider Grymma restauranger i Stockholms skärgård

Grymma restauranger i Stockholms skärgård

Stockholms skärgård är en pärla för matälskare, med ett stort utbud av restauranger som serverar allt från fisk och skaldjur till svenska klassiker. Oavsett om du vill njuta av en avkopplande lunch eller en romantisk middag vid havet, finns det något för alla. Här är tre av de grymmaste restaurangerna som du inte vill missa i Stockholms skärgård.

Först: hur tar du dig dit?

Har du en egen båt blir det förstås allra enklast: då är det bara att ta fram sjökorten och köra. För dig finns det mycket mer än dessa restauranger att upptäcka – läs mer hos i Moorys artikel om att upptäcka svenska sjöar och kuster. Har du inte egen båt är det inga problem – de restauranger vi valt ut i den här artikeln går alla att nå med waxholmsbåt. Läs tidtabeller och planera din resa hos Waxholmsbolaget.

De tre bästa restaurangerna (enligt oss)

Fjäderholmarnas Krog

På ön Fjäderholmarna ligger denna restaurang och ären favorit bland både lokalbefolkningen och besökare. De serverar utsökta fisk- och skaldjursrätter med råvaror från närområdet och har en fantastisk utsikt över havet.

Grinda Wärdshus

Beläget på ön Grinda är denna restaurang känd för sin rustika och mysiga atmosfär. De serverar klassiska svenska rätter med en modern twist och har ett stort utbud av lokala drycker.

HAV

HAV, belägen i Stavsnäs, en restaurang som fokuserar på hållbarhet och lokala råvaror. De serverar allt från vegetariska rätter till fisk och kött från närliggande gårdar. HAV är även känd för sin fantastiska utsikt över Stavsnäs hamn.

Alla dessa tre restauranger kommer ge dig en fantastisk upplevelse. Inte bara ligger de i den sagolika miljön i stockholms skärgård, utan alla tre levererar dessutom mat på riktigt hög nivå. Ta gärna en promenad efter middagen och njut av vyerna – det är en lyx som internationellt är väldigt ovanlig att fritt få röra sig i skärgårdsmiljöer. Tack allemansrätten, och tack till de som driver dessa krogar!