home Guider Jaktradio

Jaktradio

Välj rätt jaktradio

Det kan vara ganska viktigt att man väljer rätt jaktradio inför årets jakt. Du ska köpa en jaktradio som passar just dig och dina behov. Vare sig du är ute efter en portabel smidig jaktradio eller en lite större tyngre modell så finns det gott om jaktradio att välja mellan. En jaktradio används för att kunna kommunicera med andra jägare, det gör man för att exempelvis kunna be om hjälp eller för att få information. En jaktradio är också en mycket bra säkerhetsdetalj, att kunna ta kontakt med andra jägare i närheten gör att man kan få hjälp om det skulle behövas.

Det finns massor av olika märken och modeller på jaktradio, det är viktigt att man tittar på olika alternativ och jämför innan man köper. leta reda på någon som har en jaktradio och fråga efter rekommendationer, det finns också gott om recensioner på nätet. När du har hittat en jaktradio som verkar passa dig bör du prova den innan du köper den, se till att testa olika funktioner och att allt fungerar som det ska.

En viktig detalj att tänka på när man köper jaktradio är batteritiden, det är viktigt att ha en radio med bra batteritid för att man ska kunna använda den under långa dagar i skogen. Se till att köpa en jaktradio som har ett bra batteri och laddningsbart batteri, det gör att du slipper vara orolig för att batteriet ska ta slut under jakten.

Några välkända märken är:

  • Icom
  • Zodiac
  • Lafayette
  • Albecom

Frekvenser som främst används är 31mhz och 155mhz, vilket du behöver beror främst på det landskap som ni ska jaga i. Är det öppna ytor så kan en frekvens vara bättre än den andra. Så här kan det vara bra att läsa på ordentligt innan man köper första bästa jaktradio.