home Nyheter Kompetensbaserad rekrytering – Utbildning Online

Kompetensbaserad rekrytering – Utbildning Online

Att rekrytera rätt person för en ledig tjänst kan vara en utmaning. Det är inte alltid lätt att bedöma om en kandidat är rätt för jobbet baserat på deras CV eller intervju. En metod som har blivit alltmer populär är kompetensbaserad rekrytering. Genom att utbilda sig i kompetensbaserad rekrytering kan rekryterare lära sig hur man bedömer en kandidats färdigheter och kompetenser på ett objektivt sätt. I denna artikel kommer vi att diskutera kompetensbaserad rekrytering och hur en onlineutbildning kan hjälpa dig att utveckla dina färdigheter.

Vad är Kompetensbaserad rekrytering – Utbildning Online?

Kompetensbaserad rekrytering är en metod som innebär att man bedömer en kandidats kompetenser och färdigheter baserat på specifika uppgifter och situationer som är relevanta för jobbet. Istället för att fokusera på generella egenskaper eller erfarenheter bedömer man hur kandidaten har hanterat liknande situationer tidigare och hur de skulle hantera liknande situationer i framtiden.

Fördelar med kompetensbaserad rekrytering

Att använda kompetensbaserad rekrytering kan ha flera fördelar, bland annat:

 • Ökad träffsäkerhet: Genom att fokusera på specifika kompetenser och färdigheter kan man hitta en kandidat som är bättre lämpad för jobbet och minska risken för missanpassning.
 • Objektiv bedömning: Genom att bedöma kandidater baserat på specifika uppgifter och situationer kan man göra en mer objektiv bedömning av deras kompetenser och färdigheter.
 • Ökad mångfald: Genom att bedöma kandidater baserat på specifika kompetenser och färdigheter kan man öka mångfalden på arbetsplatsen genom att fokusera på mångfaldskompetenser.

Kompetensbaserad rekrytering – Utbildning Online

En onlineutbildning i kompetensbaserad rekrytering kan hjälpa dig att utveckla dina färdigheter och lära dig hur man bedömer en kandidats kompetenser och färdigheter på ett objektivt sätt. Genom att ta en onlinekurs kan du lära dig när och var du vill, utan att behöva lämna ditt arbete eller hem.

En onlinekurs i kompetensbaserad rekrytering kommer att ge dig en grundlig förståelse för kompetensbaserad rekrytering och hur du kan tillämpa den i din rekryteringsprocess. Du kommer att lära dig olika tekniker och verktyg för att hjälpa dig att bedöma kandidaternas kompetenser och färdigheter.

Onlinekurser i kompetensbaserad rekrytering kan variera i längd och innehåll, men de flesta kurser kommer att täcka följande ämnen:

 • Kompetensbaserad rekrytering: Vad är det och hur fungerar det?
 • Jobbanalys: Hur man identifierar de nödvändiga kompetenserna för jobbet.
 • Bedömningstekniker: Vilka tekniker som kan användas för att bedöma kandidaternas kompetenser och färdigheter.
 • Användning av verktyg: Hur man använder verktyg som tester och simuleringar för att bedöma kandidater.
 • Bedömningscentra: Hur man genomför bedömningscentra för att bedöma kandidaternas kompetenser och färdigheter.

Hur väljer jag rätt onlineutbildning i kompetensbaserad rekrytering?

När du väljer en onlineutbildning i kompetensbaserad rekrytering finns det några faktorer att tänka på för att hitta rätt kurs för dig. Här är några faktorer att överväga:

 • Kursinnehåll: Vilka ämnen täcker kursen och hur djupt går den in på kompetensbaserad rekrytering?
 • Format: Vilket format erbjuder kursen? Är det självstudium eller instruktörsledd undervisning? Finns det interaktiva övningar och verktyg?
 • Kurslängd: Hur länge är kursen och hur passar den in i ditt schema?
 • Kostnad: Vad är kursavgiften och vad ingår i den?
 • Lärare: Vilka är lärarna och vilken bakgrund har de? Har de erfarenhet av att undervisa kompetensbaserad rekrytering?

Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du hitta en onlineutbildning i kompetensbaserad rekrytering som passar dina behov och hjälper dig att utveckla dina rekryteringsfärdigheter.

Slutsats

Att använda kompetensbaserad rekrytering kan hjälpa dig att hitta rätt kandidat för en ledig tjänst och minska risken för missanpassning. Genom att ta en onlineutbildning i kompetensbaserad rekrytering kan du utveckla dina färdigheter och lära dig hur man bedömer kandidater på ett objektivt sätt. Så varför vänta? Börja din resa mot att bli en mer effektiv rekryterare idag!

________________________________