home Guider Tips om flyttstädning – Flyttstädning i borås

Tips om flyttstädning – Flyttstädning i borås

Om du ska flytta är det viktigt att se till att städningen görs ordentligt. Du vill inte flytta till ett nytt ställe och måste ta itu med mycket städning utöver allt annat. Därför har vi satt ihop den här guiden om hur du rör dig utan att stressa med städningen!

Börja med att skapa en översikt

Att städa medan du håller på att flytta ut kan vara ett ohanterligt projekt. Men det finns ett bra sätt att få lite mer kontroll över städningen innan du flyttar. Regeln är att du tömmer ett rum i taget och städar rummet så att det är 100% inflyttningsklart. På så sätt kan du se till att alla rum är ordnade innan du åker. Börja med att inventera alla rum i ditt hus och en lista över vad som behöver göras i varje rum. Detta kan hjälpa dig att hålla reda på hur mycket arbete som behöver göras och hur mycket tid det kommer att ta.

Rengör medan du går

Det är viktigt att städa på vägen medan du flyttar ut. Vänta inte till sista minuten när allt redan är packat och redo att gå. Ta lite extra tid innan du packar undan och städa ordentligt så sparar du tid senare när du packar upp i ditt nya hem. Rengör fönster, dammsug mattor, mopp golv, torka av bänkskivor – gör vad som helst för att se till att platsen ser fläckfri ut innan du lämnar.

Anlita en professionell städfirma

Om du inte har tid eller ork att göra all städning själv kan det vara värt att anlita en professionell städfirma. De kommer inte bara att ge dig ett extra par händer, utan de kan också ha speciella rengöringsmedel för svåra jobb som mattor och fönsterbrädor. Plus att låta någon annan ta hand om all städning kan du spara tid och ansträngning som annars skulle gå till flytt! Läs mer på https://flyttstädning-borås.se.

Städa innan du flyttar

Det är alltid en bra idé att städa upp ditt hem innan du flyttar. På så sätt kommer det inte att finnas onödiga saker som tar plats i ditt nya hus när du kommer. Ta dig tid att gå igenom dina ägodelar och bestämma vad du vill behålla och vad du vill kassera. Kanske vill du till och med skänka några av dina saker som fortfarande är i gott skick.

Avsluta med de mest trafikerade rummen (kök och badrum)

Köket och badrummet är de mest använda rummen i alla hem. Och det är också de rum som kräver den mest intensiva städningen när du flyttar. Var noga med att vara extra uppmärksam på dessa områden för att få dem att se så bra ut som nya innan du flyttar. Torka av alla ytor, inklusive skåpdörrar, väggplattor och golv. Glöm inte heller att rengöra bakom vitvaror som diskmaskiner, kylskåp och ugnar.

Vi hoppas att den här guiden har varit till hjälp för dem som letar efter sätt att effektivisera sin flytt utan att behöva oroa sig för en grundlig städning!