home Nyheter Trender just nu – Allt om infraröda bastumattor

Trender just nu – Allt om infraröda bastumattor

Vid det här laget har alla hört talas om infraröd bastu, hot yoga och det breda utbudet av hälsofördelar de erbjuder. Men har du hört talas om infraröda bastufilt? Dessa smarta bärbara bastur tar marknaden med storm och kan vara den prisvärda hälso- och välmåendetrenden som äntligen är ett alternativ som alla kan köpa. Läs vidare för att se om infraröda filtar och naturligtvis infraröda i sig är rätt för dig.

 

Varje dag dyker en ny hälso- och välmåendetrend upp för att få oss att se bättre ut och må bättre, men är de verkligen värda hypen? Vi vet med säkerhet att fjärrinfrarött är oerhört fördelaktigt för inte bara ditt hem (som finns med våra paneler), men det har också en oändlig lista med fördelar för din kropp.

 

Hur det fungerar

Infraröd är en revolutionerande teknik som har förändrat hur många människor värmer upp sina hem. Nu används den i olika skönhetsbehandlingar, spa och såklart – bastur. Långt infraröd terapi var banbrytande av NASA i rymdfärjor redan på 1980-talet för att upprätthålla astronauternas kardiovaskulära kondition. Men du kan hitta vad som kallas “svettterapi” som går tillbaka tusentals år.

 

Långt infraröda strålar finns på det elektromagnetiska spektrumet, och är osynliga vågor av energi som har förmågan att penetrera flera lager av människokroppen. Det är naturligt förekommande och är helt säkert för kroppen, i själva verket är det delvis hur solen värmer jorden. Men med långt infraröd teknik, oavsett om det är våra pålitliga paneler eller IR-bastufiltar, kommer det inte att finnas några skadliga UV-strålar, vilket innebär att de är 100 % säkra.

 

Så vad är hypen?

Bastu anses vara en lyx av vissa, men med så många fördelar är det tydligt att förstå varför så många unnar sig nöjet att koppla av i spaet. För vissa är detta inte möjligt, och det är inte heller ett alternativ för 2000-talets snabba individer.

 

Därför är de bärbara, lätta infraröda filtarna ett utmärkt alternativ som många nu kan dra nytta av.

 

Dessa buzz-värdiga filtar kan användas i sängen, på golvet eller i en stol, och bara svepa runt dig som vilken gammal filt som helst. Det unika med dessa filtar är att de avger långt infrarött som en långt IR-bastu skulle göra, men det förblir lokaliserat och riktat till din kropp.

 

Tillbringa cirka 45 minuter i en av dessa med några dagars mellanrum och din kropp kommer att vitaliseras, rensas och avgiftas. När du är klar kan du vika ihop den och förvara den utom synhåll tills nästa svettpass.

 

Vad är egentligen poängen med att använda dem? Kommer de verkligen att ha några fördelar på kroppen eller blir det bara slöseri med pengar? Tja, här är en snabb genomgång av några av fördelarna med att använda infraröda filtar. Förutom att avgifta kroppen, stärker dessa filtar ditt immunförsvar, påskyndar din ämnesomsättning, lindrar smärta, rengör huden, förbättrar kardiovaskulär hälsa, hjälper cellers hälsa och regenerering, tillåter kollagenproduktion, lugnar det autonoma nervsystemet (ANS), och även hjälp i anti-aging.