home Nyheter Varför är det viktigt med att ha hemlarm?

Varför är det viktigt med att ha hemlarm?

Det finns många anledningar till varför det är viktigt att ha ett hemlarm installerat i ditt hem. Enligt statistik från Brottsförebyggande rådet (BRÅ) sker det cirka 150 000 inbrott i Sverige varje år, vilket innebär att det sker ett inbrott ungefär var sjunde minut. Ett hemlarm kan inte bara skydda ditt hem och din egendom, utan det kan även öka tryggheten i ditt eget hem

Ett hemlarm fungerar som en avskräckande faktor för tjuvar och kan minska risken för inbrott. Genom att installera ett hemlarm signalerar du till potentiella tjuvar att ditt hem är skyddat och övervakat. Enligt en undersökning från tidningen Hem & Hyra visar det sig att 60 procent av inbrottstjuvarna väljer att avbryta sitt inbrott om de upptäcker att det finns ett hemlarm installerat.

Dessutom kan ett hemlarm öka tryggheten i ditt hem. Genom att ha ett larm installerat kan du känna dig tryggare i ditt eget hem och ha en större känsla av kontroll över din egen säkerhet. Om larmet aktiveras, kan det även hjälpa till att snabbt larma polis eller annan säkerhetspersonal, vilket kan vara avgörande vid inbrott eller andra oönskade händelser.

Det är också värt att notera att de flesta försäkringsbolag kräver att du har ett hemlarm installerat för att kunna få fullt skydd för ditt hem och din egendom. Om du har ett hemlarm installerat kan du också få lägre försäkringspremier, vilket kan spara dig pengar på lång sikt.

Det finns många olika larmföretag att välja mellan när det gäller att skaffa ett hemlarm.

Här är några av de mest kända larmföretagen i Sverige:

  1. Verisure – Verisure är en av de största aktörerna på marknaden för hemlarm i Sverige. De erbjuder en mängd olika larmtjänster och har ett brett utbud av produkter för att passa olika behov.
  2. Sector Alarm – Sector Alarm är ett annat välkänt larmföretag som erbjuder hemlarm, brandlarm och andra säkerhetsprodukter. De har funnits på marknaden i över 25 år och har över 550 000 kunder i Europa.
  3. Designlarm – Designlarm är ett säkerhetsföretag som erbjuder en rad olika tjänster, inklusive hemlarm och företagslarm
    .
  4. G4S – G4S är ett globalt säkerhetsföretag som erbjuder en rad olika tjänster, inklusive hemlarm. De har funnits på marknaden i över 100 år och har stor erfarenhet av att hantera säkerhetsfrågor.
  5. Securitas Direct – Securitas Direct är en del av Securitas-gruppen och erbjuder hemlarm och andra säkerhetsprodukter. De har funnits på marknaden i över 20 år och har mer än 500 000 kunder i Europa.

Det är viktigt att välja ett larmföretag som passar dina behov och som erbjuder hög kvalitet på sina produkter och tjänster. Genom att göra noggrann research och jämföra olika larmföretag kan du hitta det bästa alternativet för dig och ditt hem.

Sammanfattningsvis

Det tydligt att det finns många fördelar med att installera ett hemlarm. Det kan minska risken för inbrott, öka tryggheten och spara pengar på försäkringspremier. Med tanke på den höga risken för inbrott i Sverige, är det en smart investering att installera ett hemlarm för att skydda dig själv, din familj och din egendom.